Есента чука на вратата, а дъждовете са неотменна част от този така пъстър сезон.

Въпросът е дали се погрижихте за хидроизолацията на покрива си?

А може би имате да доработвате нещо по терасата си и след това търсите подходяща водоустойчива защита. Понякога лутането между разнообразните продукти на пазара може да ви изнерви, особено ако са със съмнителни качества и произход.

За щастие ние имаме правилното решение за вас благодарение на нашия добре познат и изпитан с времето продукт, а именно хибридната мембрана за хидроизолация AQUA ZERO AKFIX.

По какво се отличава добрата мембрана за хидроизолация?

Когато дойде време за хидроизолиране и сте се спрели на определен продукт е хубаво в неговият състав да липсват неща като битум, разтворител и изоцианати както в случая е разработен AQUA ZERO AKFIX.

Той представлява еластична хидроизолационна мембрана. След като изсъхне напълно образува водоустойчива и UV устойчива повърхност, която също така може да запълва пукнатини до 5 мм. Това превръща продукта в универсално решение откъм хидроизолация в комбинация с други уникални качества.

Процес на работа и действие

За нанасянето на хибридната мембрана за хидроизолация AQUA ZERO AKFIX не са Ви нужни никакви допълнителни скъпи уреди. Тя може да бъде нанесена лесно и ефективно чрез валяк или четка (според големината на площта за покриване). Представлява първокласна студено приложима течна смес, което допринася за нейното безпроблемно използване с ваничка за боя. За разлика от другите подобни продукти на пазара AQUA ZERO AKFIX е еднокомпонентна и се базира на основата на модифициран силан полимер. Което означава, че няма нужда да се занимавате излишно със смесване на различни течности и компоненти към продукта. Преди да го подготвите във ваничката следва да почистите мястото, на което смятате да го нанесете.

Уникалните съставки на хибридната мембрана за хидроизолация AKFIX позволява процеса да се случи, без нужда от предварителна подготовка с грунд на повърхността за полагане. Следващата стъпка е да започнете самото нанасяне с равномерни движения на валяка или четката. Ако на места нанесете малко повече продукт, отколкото сте предвидили можете с помощта на шпакла да разнесете излишната част по по-равномерен начин. Заради голямата еластичност на продукта, това ще ви се стори като детска игра и ще се справите с проблема изключително бързо. За тази гъвкавост на продукта допринася липсата на битум, разтворител и изоцианати. След нанасянето на AQUA ZERO AKFIX следва да изчакате до неговото пълно изсъхване. Когато това се случи можете да преминете към нанасяне на втори слой, като обикновено се препоръчва това да се случи след 6 до 8 часа. Когато хибридната мембрана за хидроизолация на бранд AKFIX се втвърди напълно след нанесените два слоя тя образува водоустойчива и UV устойчива повърхност.

Още от уникалните й характеристики включват нейната приложимост при влажни повърхности, тя е саморазливна и може да се боядисва при желание. Не позволява задържане на влагата, като осигурява пропускливост на водните пари, позволявайки на повърхността да диша. По този начин ще избегнете образуването на плесен и мухъл, а най-важното да предотвратите евентуално гниене на определени елементи.

Областите на приложение на AQUA ZERO AKFIX се разпростират в няколко различни насоки като продукта се използва за защита, ремонт, възстановяване и хидроизолация на следните повърхности:

- Бетонни плочи и покриви

- Балкони и тераси

- Като гъвкаво покритие на покриви

- Защита и изолация на полиуретанова пяна

- Хидроизолация на мокри помещения в бани, кухни, балкони.