Защо да използвате пулверизатор в грижата за вашите растения?

Често се случва хората, живеещи в блоковете на големите градове да нямат излишно пространство или градини за засяване на растения. За сметка на това креативността на повечето от тях им позволява да отглеждат много декоративни цветя и растения в саксии на балкона или директно в дома си.

Ако искате да се радвате на красивите им цветове още много дълго време е хубаво да полагате качествена грижа за тях. Обикновено пулверизаторите се използват за този тип напояване, а не за големи площи като външни градини. Чрез тях овлажняването на листата става изключително лесно и приятно, независимо дали имате фикуси, бонсаи, орхидеи и други. Можете да спомогнете за по-доброто развитие на Вашите растения като премахнете праха от тях, спомагайки им да дишат по-добре.

Как е препоръчително да се разпръсква водата?

Процесът по почистване на растенията е доста семпъл, просто използвайте по-големи капки за тази цел, като същото важи за третиране и торене.

Хубаво е да използвате функцията за водна мъгла като можете да го практикувате редовно. С пулверизаторите можете да напръскате и с цел растителна защита срещу акари, листни въшки, голи охлюви и други паразити, които могат да причинят вреда на растенията ви.

Ползи от пръскането на стайните растения

Можете да сте сигурни, че вашите любими стайни растения определено не обичат сухия въздух през зимата. В този ред на мисли хората решават да повишат влажността в дома си, но това може да има негативен ефект като може да се образуват мухъл и конденз.

Основните ползи спрямо този процес са:

- Образуване на финна водна мъгла – ако използвате акумулаторния пулверизатор на бранда ни HERLY ще можете да пресъздадете финна водна мъгла, която ще обогати въздуха с насочени водни пари към вашите растения.

- За почистването на листата им – колкото и чисто да е във вашият дом прах започва да се натрупва с времето, особено ако не почиствате редовно листата на вашите растения, което може да се окаже пагубно за тях. Тъй като те дишат и фотосинтезират чрез тях е желателно да ги поддържате в оптимално състояние.

Акумулаторният ни пулверизатор може да свърши тази работа за вас без никакво усилие от ваша страна.

- За поливане и лечение – можете съвсем спокойно да обработите с препарати против вредители и болести, като разпръскате разтворите им с пулверизатора на HERLY. При някои видове растения основният им начин за усвояване на влага е именно чрез листата им.

Кои растения могат да се пръскат и кои не?

В интерес на истината, когато човек се замисли всички растения в природата получават „напръскване“, но по естествен начин чрез дъжда.

Растенията, които отглеждате в домашна обстановка не са много по-различни по произход от другите. Тогава защо да не ги пръскаме с пулверизатора? Има една подробност и тя е, че по време на цъфтеж водата разваля нежните цветчета и тогава трябва да се внимава. Водата, която ползваме също трябва да бъде топла или леко хладка, в противен случай студената вода може да довете до загниване на растенията чрез преовлажняване на почвата.

Акумулаторен пулверизатор HERLY

Той ще ви спести много усилия и време чрез достатъчно големият си резервоар от 1 литър, като ще ви се налага по-рядко доливане на течност в него. Иновативната технология по която е произведен акумулаторният пулверизатор му позволява да бъде зареждан през USB-то на вашият компютър или чрез зарядно. Батерията е с капацитет 3.7V, което е напълно достатъчно, за да боравите с него до 6 часа само с едно единствено зареждане. По този начин ще си спестите онова досадно напомпване през 20 секунди с цел осигуряване на по-високо налягане за използване на водата от резервоара.