Зимата наближава с всеки изминал ден и всички търсим начини да задържим топлината в дома си и да създадем уютна обстановка. Едно от най-важните неща, които можем да направим, е да инвестираме в качествени уплътнители за врати и прозорци. Имаме удоволствието да ви представим нашия много добре познат продукт - уплътнител за врата и прозорци тип I профил, изработен от траен, надежден и удобен за работа материал.

Какво прави нашия уплътнител толкова уникален? Първоначално, искаме да отбележим, че той е лесен за монтаж и готов за употреба продукт. Благодарение на разнообразните ширини и дължини които предлагаме, можете бързо и лесно да го поставите на вратата или прозореца си без големи усилия. Всеки може да се справи с монтажа, без значение от техническите си умения, процеса е максимално опростен.

Какво представляват различните профили – D, E, P, I и WO

Сигурно не веднъж сте се чудили какво точно означават различни букви като D, E, P и т.н. след наименованието на даден уплътнител. В зависимост от фугата, която трябва да се уплътнява се използват различни профили D, E, P, I и WO. Те от своя страна се различават по размери като ширина, дължина и форма за да могат адекватно да запълнят нужното пространство, изолирайки всякакви неприятни метеорологични условия от които се опитвате да се предпазите.

Уникалните свойства на уплътнителите за врати и прозорци DECOREX

Но какво прави този уплътнител толкова специален? Той е изработен от EPDM (етилен-пропиленова гума), която е изключително издръжлива и дълготрайна. Този материал осигурява отличен баланс между качество и цена, като гарантира, че ще получите продукт с изключителна изолационна способност на достъпна цена. По този начин ще се радвате на много топло жилище цяла зима като в същото време ще намалите значително разходите си за отопление, благодарение на висококачествения материал използван при изработка.

Характерно за EPDM гумата е, че възвръща първоначалната си форма след продължителен натиск. Това я прави идеална за използване в уплътнители за врати и прозорци, тъй като осигурява плътно прилепване към повърхностите и не позволява проникването на въздух, вода, шум и прах. Вашата дограма и врати ще бъдат напълно защитени от вятър, студ и дъжд, а вие ще се наслаждавате на по-добра топлинна изолация и по-малко използване на отопляващи електроуреди през студените зимни месеци.

Какво е необходимо да направите преди поставяне на уплътнителите

За да се възползвате максимално от качествата на уплътнителя, е важно да почистите повърхностите, на които ще го поставите. Преди монтажа, премахнете праха, лющещата се боя и всички други наслоявания. Това ще гарантира добро сцепление и ще осигури максимална ефективност на уплътнителя и значително ще удължи неговия живот.

Нека споделим някои от главните предимства на нашия уплътнител:

1. Изолация от вятър и студ: Уплътнителите спират притока на студения въздух и ви предпазват от вятъра, който може да проникне през малките пукнатини и прорези около прозорците и вратите. Така ще създадете по-топла и комфортна обстановка във вашето жилище, като същевременно намалите разходите за отопление.

2. Шумоизолация: Уплътнителят спомага да се намали нежеланата шумна околна среда, като предотвратява проникването му навътре във вашето жилище. Така можете да се наслаждавате на по-спокоен и тих дом, където да се отпуснете и да се насладите на моментите на покой и отдих.

3. Защита от прах и насекоми: Уплътнителят предотвратява проникването на прах и насекоми във вашето жилище. Това е особено полезно през летните месеци, когато насекомите са по-активни. С нашето уплътнение ще се наслаждавате на вашето лично спокойствие без излишни тревоги, като ще имате дом без досадни насекоми и прахови частици.

4. Лесна и бърза употреба: Уплътнителят е готов за употреба продукт, който можете да поставите сами без да се нуждаете от професионална помощ. Просто измерете и отрежете необходимата дължина, почистете повърхността и залепете уплътнителя. Това е толкова лесно!

Видове уплътнители DECOREX

Уплътнителите разгледани в тази статия са с профил I на бранд DECOREX. Те са резултат от дългогодишни разработки и тестове. Конкретните продукти са:

- Уплътнител I профил 2мм*100М – този вид има няколко разновидности откъм цветове – бял, кафяв и черен
- Уплътнител I профил 2мм*6М – този вид също има няколко разновидности откъм цветове – бял, кафяв и черен
В случая този тип уплътнители се различават в метражите си, като и двата вида са по 2мм.

Не се колебайте да инвестирате в качествени уплътнители за врати и прозорци, за да създадете по-добра изолация и комфорт във вашето жилище. Нашите уплътнители са произведени от EPDM (етилен-пропиленова гума) - материал, който е издръжлив, надежден и осигурява отлична изолационна способност. С тях ще се наслаждавате на по-топла, по-тиха и по-комфортна среда във вашето домакинство.

Не изпускайте възможността да подобрите качеството на вашето жилище. Изберете нашите уплътнители за врати и прозорци и се насладете на топлина, тишина и защита от външни влияния през всички сезони. Направете стъпката към по-комфортен и енергоефективен дом сега!