Какво представляват свредлата?

Свредлата биват предназначени за свредловане (или по друг начин казано пробиване) на отвори в плътен материал, но се прилагат и за разширяване на готови отвори. Те биват с различни размери и форми, поради което могат да правят различни по диаметър и дълбочина отвори в най-различни материали.

С цел пробиване на отвора самите те се задвижват от различни видове машини като например бормашини. Повечето производители са стандартизирали размерите на свредлата и тяхното закрепване към машините.

По-надолу в текста ще научите, защо свредлата на PREMIUM HD ще ви се сторят най-подходящи и практични.

Защо е важно да използваме подходящо свредло?

В днешно време на пазарите сме затрупани с най-различни видове свредла различаващи се по бранд, предназначение, твърдост, материал на изработка и други фактори. Може би ви се е случвало често пъти при пробиване да чупите свредло или с много мъки да постигнете целта си. Често обаче бормашината, която ползвате е с достатъчно мощен двигател и ви върши добра работа. Това ни навежда на мисълта за използване на некачествени свредла.

Ако сте от хората, които купуват първото видяно в магазина свредло и започват работа с него без видим резултат, то е време да ви предложим много по-качествени решения от бранда ни PREMIUM HD. Друг несполучлив момент е когато за пробиване на дърво се използва свредло за метал. При този сценарий се получава едно неравномерно пробиване и надробяване на отвора, който първоначално е трябвало да бъде перфектен. Това се получава, защото свредлото за метал не позволява отвеждането на стърготините през канала, свредлото загрява, а дървото започва да прегаря.

Как да изберем подходящото з а нас свредло с цел пробиване на метал?

Свредлата за пробиване и разширяване на метал обикновено са със слабо заострен връх и са подходящи за алуминий, мед, месинг, цинк, желязо и неръждаеми стомани. Когато става въпрос за неръждаема стомана там вече намесваме свредлата от кобалтова сплав наричани още HSS-Co.

Ако имате нужда от такъв тип специално свредло, но не сте много сигурни точно колко голям отвор ще ви е необходим, а в същото време не искате да купувате цяла палитра от пробивни консумативи, то ние имаме решение за вас.

Представяме ви стъпалното свредло на бранда ни PREMIUM HD.

Какво представляват стъпалните свредла на PREMIUM HD и за какво се използват?

Свредлото на PREMIUM HD тип стъпално е изработено от стомана HSS по DIN4241, което го прави изключително здраво и износоустойчиво. Този тип свредла са изработени специално за постепенно разширяване на работните отвори, тъй като при по-дълбоко навлизане в материала главата на свредлото се разширява и следователно образува по-голяма дупка след контакт с метала.

Стъпалните свредла ще ви спестят необходимостта да закупите безброй много други пробивни консумативи с цел постигане на различни по размер отвори, което пък от своя страна ще допринесе за по-ниски разходи.

Стъпалното свредло PREMIUM HD се предлага в няколко варианта:

- 4-32мм

- 4-39мм

- 4-12мм

- 4-20мм

Стъпаловидните свредла PREMIUM HD за метал са във формата на конус с цилиндрична опашка. Самите спираловидни канали, които реално формират режещия ръб на инструмента са за по-дълъг експлоатационен живот, по-малко вибрации и по-бързо пробиване. Както вече ни стана ясно този тип свредла служат за създаване на кръгли отвори, пробиване на няколко различни диаметъра с едно свредло и разширяване на вече създадени отвори.

Свредлата на PREMIUM HD са толкова прецизни в работата си, че след пробиване няма нужда от последваща обработка на отворите. Ако сте нанесли някакъв вид щети по други отвори използвайки некачествени консумативи, то можете да коригирате дефектите чрез нашите стъпални свредла.

Интересно, но е факт, че много малко хора са запознати с този тип стъпални свредла за метал. Масово се използват най-различни размери от обикновения тип, което излишно оскъпява нещата и естествено води до много повече нерви с честата смяна и откачане на консуматива от машината.

Да не говорим че по този начин излишно се затормозява и износва самия уред, който използвате а понякога свредлата успяват и да се счупят. Винаги можете да разчитате на качество и сигурност когато става въпрос за стъпалните свредла на PREMIUM HD.

Те са изработени с ясната цел да свършите работата си без никакви затруднения и спънки.