С измененията в климатичните условия в световен мащаб и по нашите ширини, хората започват да се замислят как да опазят своите готови насаждения от метеорологичните условия. Проливните есенни дъждове скоро ще започнат да се изливат над даващите все още плод насаждения, като домати, чушки, краставици и т.н., унищожавайки всичко по пътя си. А какво ще кажете това да се случи в комбинация с ранните слани на другата сутрин. По този начин никои насаждения не биха оцелели дълго.

Ние имаме комплексни решения, затова нека да преминем през целия процес заедно, преценявайки от какво точно имаме нужда, докато го правим.

Стъпка 1 - Поставяне на мрежа срещу градушка от бранд PREMIUM

Започваме процеса с помощта на едно решение за предпазване на Вашите насаждения от непредвидимите капризи на времето - мрежата срещу градушка Premium. Градушката може да предизвика сериозни щети върху зеленчуковите, овощните, лозовите и други насаждения, но сега имате възможност да ги защитите, без да пострадате от намалена реколта. Мрежата срещу градушка Premium е изработена изцяло от висококачествени UV стабилизирани полиетиленови влакна, което я прави изключително здрава и устойчива на атмосферни условия. Тя е специално проектирана, за да предпазва вашите растения намиращи се в големи или малки градини, като осигурява оптимална защита срещу ударите на градушката. С нейна помощ успяхме да покрием нашите насаждения от домати с цел да ги предпазим от нежеланите набези на времето. Това се случи с помощта на скоби за опъване на мрежа HERLY като чрез тях я закачихме за въже Ф4 мм. Скобите са изключително здрави, изработени от издръжлив PVC материал и могат да се ползват многократно във времето. Идват в комплект по 10 броя.

Стъпка 2 – Укрепване на разсада

Един стабилен разсад се нуждае от правилно укрепване за да расте на височина, без да се пречупи. В случая е необходимо да си набавим кол за разсад. Предлагаме няколко разновидности, изработени от метал и PVC с размери от 90 см. до 210 см с диаметър ф11, ф22 и ф27.

В употреба влизат и клещи за връзване на лозя PREMIUM. Те са практичен уред за лесно и бързо връзване на зеленчуци, лозя, цветя и други растения. В случая ни свършиха прекрасна работа като успяхме да привържем доматите към колчетата за разсад изключително бързо и лесно. Клещите PREMIUM са изключително леки и удобни за работа с една ръка, а консумативите им се зареждат от раз. Максималният им отвор е до 50 мм, а ширината на острието е 17мм.

Стъпка 3 – Превантивно поставяне на мрежа срещу плевели PREMIUM

Преди да пристъпим към сглобяването на оранжерията предвидливо решаваме да покрием частта върху която ще ходим за да обираме продукцията, с мрежа срещу плевели PREMIUM. Представлява тип фолио като здравата пореста тъкан за мулчиране предотвратява растежа на плевелите. Успява да запази циркулацията на въздух и вода в комплекса почва – вода – въздух. Използва се за покриване на почвата в оранжерии, разсадници, градински центрова и други. Самата мрежа срещу плевели PREMIUM има UV защита и е с размери: дължина 50 метра и ширина 1 метър.

Стъпка 4 - Избиране и поставяне на правилната за вас оранжерия.

Която в случая използваме в края на сезона с цел да предпази вече наличните насаждения и да удължи живота им до късна есен. Независимо с какво място разполагате във вашата градина или заден двор винаги можете да поставите оранжерия с цел предпазване на вашите насаждения от разнообразните капризи на времето. Те Ви помагат да започнете засяването сравнително по-рано от стандартното определено време за този процес и можете да запазите продукцията си доста по-късно през есента благодарение на тях.

Нашите предложения и препоръки се свеждат до следните издръжливи и стабилни оранжерии:

Оранжерия тип парник с 4 прозореца и 1 врата 2.0*2.0*2.0М – първото ни предложение е за тунелна оранжерия. Тя е с метална конструкция, която е прахово боядисана и с диаметър 19*0,5см. Самото покривало на оранжерията е със зелен цвят, изработено от полиетилен и има UV защита, която ще спомогне за дългогодишното му използване. Неговото тегло е 140g/m2 което го прави изключително леко за пренасяне и разпъване. Специално за ваше улеснение, оранжерията има врата с цип и връзки, което ви осигурява бърз достъп до вашите насаждения. В комплекта се съдържат 4 броя колчета и 4 броя въжета с които да завършите успешно процеса по поставянето й.

Тунелна оранжерия с 6 прозореца и 1 врата с размери 3*2*2М – второто ни предложение се доближава до предното като тук вече площта на покритие е малко по-голяма заради размерите на самата оранжерия. Прозорците на този продукт са вече 6 броя за да можете по-лесно да следите какво точно се случва като в същото време постигате по-добра вентилация. Важно е да споменем, че при „отваряне“ на прозорците отдолу има здрава мрежа против насекоми, която не позволява излишни набези от страна на различни насекоми по вашите насаждения. В комплекта отново се съдържат 4 броя колчета и 4 броя въжета за завършване на процеса.

Оранжерия тип парник с 2 врати и 8 прозореца 4.0*3.0*2.0М – третото ни предложение вече започва да се отнася до хора с много по-голяма налична площ. Металната конструкция е прахово боядисана и с диаметър 25mm*0.65mm. Покривалото е със зелен цвят, изработено от изключително здрав полиетилен и има UV защита спомагаща за по-дългата експлоатация на материала. Оранжерията има две врати, които са с цип и връзки които ще ги закрепят здраво за основната конструкция. Прозорците тук вече са цели 8 на брой като всичките са снабдени с мрежа против насекоми.

Оранжерия тип парник с 12 прозореца и 2 врати 6.0*3.0*2.0М – една от най-големите оранжерии които можете да намерите на пазара. Освен масивните си размери тя може да ви предложи изключителна здравина и сигурност. В комплекта са включени метални поцинковани тръби – външен размер Ф25, вътрешен Ф19. Самата дебелина на стената в случая е 1мм. Материалът, от който е изработено покривалото е армиран найлон – изключително здрав на опъни и разкъсвания. Той е снабден с UV защита, спомагаща за още по-дългата му експлоатация. Тук предимството е, че може да поставите две и повече оранжерии една след друга и благодарение на двете врати да имате по-голяма покрита площ, която да обслужвате.

Очаквайте и новите ни попълнения от 8 и 10 метра с две врати.

Вече сте напълно запознати с цялостния процес по защитаване на вашите насаждения от есенните дъждове и ранните слани.

В тази статия ви представихме един комплексен метод, включващ няколко продукта, които се допълват един друг.