Мултиметър или както повечето майстори го знаят – мултицет. Един много важен и многофункционален измервателен уред, който трябва всеки уважаващ себе си майстор да притежава.

Той служи за измерване на различни електрични величини. Функциите, които съчетава са тези на волтметър, амперметър и омметър. В днешно време всички показания обикновено се появяват цифрово на дисплей. Захранването става с обикновени батерии, слънчево зареждащи се такива, а в редки случаи някои модели се захранват от мрежата. В днешно време възможностите на мултицета нарастват с бързи темпове, а размерите му стават все по-компактни, като стойностите които показва стават все по-точни. Съвременните мултиметри могат да измерват например и честота, капацитет, температура, параметри на транзистори, магнитни величини и др. Вграждат се различни полезни функции, като автоматична смяна на обхватите, калибриране, памет за минали измервания, самоизключване.

Цифров мултицет PREMIUM HD – качество на конкурентна цена

Мултицет с бранд PREMIUM HD Ви предоставя всичко необходимо в едно компактно, леко и в същото време много издръжливо тяло. Той притежава достатъчно голям дисплей за лесно разчитане на данните, с които ще Ви снабди, а те ще са изключително прецизни. За Вашето допълнително по-голямо удобство самият дисплей позволява да бъде наклонен под различни ъгли.

Мултицет PREMIUM HD притежава бутон за автоматично изключване след определено време (за около 15 минути), а ако имате нужда да съхраните показаната информация можете да натиснете бутона за задържане на показанията и спокойно да си препишете или снимате данните. Още едно от предимствата му е, че той е с изключително ниска консумация на енергия, което ви позволява дълга работа с него без да се притеснявате за батериите. Напрежение на отворена верига около 0,5V. Честотен обхват 40 Hz - 400 Hz. Снабден с последно поколение защити от претоварване.

Предимства на цифровите мултицети PREMIUM HD

Още от далечната 1990 година насам аналоговите мултицети започват малко по-малко да излизат от употреба в измервателната практика. Реално технологията на цифровите мултимери започва да излиза много по-евтино като производствен процес и така започва залязването на аналоговата ера.

- При цифровия мултицет PREMIUM HD не се налага излишно да си губите времето с калибриране – той е готов за работа още с включването си

- Относителната грешка при измерванията обикновено е под 1%

- На дисплея се появява символ батерия, което индикира че батерията трябва да бъде сменена

- Устройството идва снабдено с подробна инструкция за употреба

- Има опция за подмяна на предпазител – като това трябва да се извършва само след изключване на измервателните накрайници и захранването

- Апарата е създаден с мисъл за околната среда и подлежи на рециклиране, като много от неговите компоненти се състоят от ценни материали

- Мултицет PREMIUM HD идва при вас с калъф и стойка спомагащи за неговото по-лесно използване и транспорт

- Избор на ъгъл на панела за LCD дисплей

- LCD дисплеят се заключва в легнало положение в нормално работно състояние и при съхранение, а когато при използването трябва да се промени ъгъла на дисплея, натиснете бутона, който е горе на корпуса, заключването на панела на дисплея ще се освободи.

Панелът на дисплея може да се завърти в под най-удобния за вас ъгъл

- Опция за измерване на напрежение

- Опция за измерване на ток

- Опция за измерване на съпротивление

- Тест на прозвъняване

- Диоден тест

- Опция тестване на транзистор

- Опция измерване на капацитивно съпротивление

- Работна температура – от 0°C до 40°C

- Тегло: Приблизително 227g – което го прави изключително лек и лесно преносим

С всички тези предимства цифровия мултицет PREMIUM HD ще Ви свърши перфектна работа в най-различни условия. С неговата висококачествена сглобка водеща до изключително здравия му корпус и до голямата му прецизност – той се превръща във верен уред при боравенето с ток. Накланящият се дисплей позволява да работите под всякакъв удобен за вас ъгъл, а бутона за задържане на показанията пък ви помага да запазите ценните за Вас данни, докато го натискате. Идва при Вас снабден с последно поколение защити от претоварване.